/
  • Pelssau.no med nye oppdateringer.

   4. mars 2019
  • Siden bloggen har vært så å si ute av drift det siste året vil vi oppdatere dere litt på hva som har skjedd siden sist!. Som de fleste vet, var sommeren 2018 tørr og varm og det ble store problemer for mange når det gjelder fòr frem mot vinteren. Vi som flere, er derfor spente på om rundballe lageret rekker, men er til nå positivt innstilt på det. Pelssauene våre beiter i Skakadalen, Vang – hvor forholdene til tross for vannmangel i sommer var bra og sauene var i svært god stand da høsten kom. Når det gjelder slakt, var vekten god og formen etter all forventning, det ble til slutt sendt 314 dyr totalt, av over 500 beitende dyr. Nå er februar her og vi har vært i Sverige, på berederiet, Donnia skinn AB å hentet skinnene. Generelt er vi fornøyde med skinnene, blanke og fine med ønsket farge. Dette er jo ett naturprodukt og det vil jo alltid være noe å pirke på, men «all over» var det flotte skinn.

   Neste steg i prosessen, før salg er vurdering, merking og prising av skinnene. Dette er en tidkrevende prosess som vi legger mye sjel i, for å gjøre de rette vurderingene ovenfor våre kunder.

   En av mange bunker med skinn som er klare til prising, her har vi målt lengde og bredd på skinnene for å kunne gi riktig pris. Det vil også bli tatt høyde for kvaliteten på selve ulla, samt totalinntrykk av skinnet. Eventuelle skader på skinnet, som kan skje under slaktinga og bereding, vil også spille inn på pris. Dette kan være blant annet rifter og sømmer.

   For å kunne være kvalitetsbevisste går vi gjennom hvert eneste skinn, og som alle andre naturprodukt kan det ferdige produktet variere mye og valget av pris vil derfor også være preget av nettopp dette.

   Prosessen kan tilsynelatende se enkel ut, men her teller hvert punkt som jeg har nevnt tidligere i innlegget og det er svært vanskelig å bestemme pris, når hvert av de 314 skinnene er så flotte og unike.

   Nå har dere fått sett litt av prosessen rundt det vi driver med akkurat på denne tiden av året og følg oss gjerne videre utover året! I April/Mai er vi klare for lamming og kjenner på en «bittersweet» følelse rundt dette, da dagene blir lange og travle, men gledene store over de søte små som venter oss!.

   Her er ett bilde fra Storstølen oppe i Skakadalen, tatt 01.03.19, flott vær og utsikt over den øvre delen av beiteområdet vårt.

   Ønsker dere alle en flott uke videre, følg oss gjerne!
   @Instagram: https://www.instagram.com/pelssau.no/
   @ Facebook: https://www.facebook.com/pelssau.no/