/
  • Klipp og stuss før lamming.

   13. mars 2019
  • Nå som det nærmer seg lysere tider er det klar for runde 2 med klipp av sauene. Vi har vært så heldige å fått besøk av Eirik Kolbjørnshus, en dyktig og effektiv saueklipper fra Øystre Slidre i Valdres. Vi hadde ca 180 sauer som skulle klippes og ved hjelp av en saueklipper til var dette unnagjort på ca 4 timer. Når sauene blir klipt samles all ulla i papirsekker, hvor hver ullfell ligger separat fra neste, ved at vi legger ett avispair mellom, slik at man vet hvilken ull som hører til hvor. Siden dette er andre gangen sauene klippes denne sesongen er dette det vi kaller vårull, noe som er av litt lavere kvalitet enn den man før om høsten. Bukull og lårull sorteres vekk fra resten av ulla.

   Tidligere i vinter hadde vi fostertelling, hvor vi fikk anslått at vi skal få rundt 310 lam, det var 9 søyer som ikke hadde tatt seg og som da vil gå som gjeld-søyer i sommer. Tallet man får ved fostertelling er ett cirka nummer, da noen pares seint og det er vanskelig å si akkurat hvor mange det blir. Vi har regnet 2 lam på søyene som det er for tidlig å si noe om, så får vi vente i spenning å se om det stemmer.

   Skinnfeller.

   Som vi snakket om i forrige innlegg, drev vi med prising og vurdering av skinnene. Dette er en tidkrevende prosess, men nå er det bare de kortklipte søyeskinnene igjen. Alle langhåra, 35-40 mm og 18-20 mm lammeskinn er ferdig og klare for salg! Vi har 2 farger på skinnsiden, en naturell og en gråfarget.

   For å bestille skinn ta kontakt via nettsiden, Pelssau.no eller via mail, post@pelssau.no.

   Lamming og forberedelser.

   Nå som sauene er klipt er det forberedelser frem mot lamming som gjelder. Nå har vi delt inn alle søyene i binger etter hvor mange lam de venter. de med 3-4 lam i en binge, søyene med 2 lam i en og fjor-lammene med ett lam sammen med de som ikke skal ha.

   Dette gjør vi for å lettere ha oversikt over hvor mange hver søye venter, i tilfelle det skulle skje noe under lamminga, eller om man er usikker på hvor mange som egentlig skal komme. Nå er det bare å følge med alle sammen frem mot lamming og sørge for at de spiser godt og har det bra. Så langt ser det veldig bra ut og DET gledes!.


   Her er noen av de ferdigklipte tuppene våre, klare for vår og lamming!
   Følg oss gjerne videre både her på nettsiden, facebook og instagram!